Известие

Collapse
No announcement yet.

Въпрос конусовиден филтър?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Въпрос конусовиден филтър?

Търсих тема, но не открих това, което ме интересува. Когато слагаш конусовиден спортен филтър трябва ли да се слагат някакви клапи и други глупости, които да регулират притока на въздух или само боцваш на мястото на стоковия "спортния"? Гледах комплектите на К&N и там не видях нищо друго освен тръби, колена и скоби.
    sigpicALFA ROMEO 145 1.9 трактор '99

Принципно не е необходимо нищо,само не е лошо да изолираш притока на топъл въздух от мотора.

Comment

колега виж този http://cgi.ebay.com/ebaymotors/K-N-A...ht_3078wt_1034 само махаш стария и слагаш тоя, но незнам спортен ли е не е ли.. ако държиш дае конус махаш старата кутия и слагаш конуса стягаш със скоби и си готов Успех
      -------------------------------
      ALFA ROMEO 146 1.8 Twin Spark with head from QV - EX
      ALFA ROMEO 159 1.9 JTDm 16V , 150+++

Comment

Задължително изолирай филтъра от приток на топъл въздух, защото само ще я скопиш, ако влиза топъл въздух вътре.
        Alfa Romeo 155 8V MY95 SPORT 126HP Running on LPG Injection

Comment

@ bobi_kz този е панелен слага се на мястото на оригиналния. Той и този има ефект, но според мен конусните са по- ефективни. Или се лъжа... А по какъв начин се изолира да не постъпва горещия въздух?

Comment

На мойта кола съм сложил метална преграда(не мога да ти кажа точно от какъв материал е) на марката "YED" .
            Нещо от рода на 20 лв беше. Хубаво е и маркуча който отива от филтъра към дебитомера да се изолира с термо лепенка. На мойта кола е така и наистина има ефект, но в жегите, като е загряла пак се спъва лекичко (няма как). Затова трябва да се мисли и за Cold Air Intake
            Last edited by tonov; d.m.y г., 12:50.
            Alfa Romeo 155 8V MY95 SPORT 126HP Running on LPG Injection

Comment

зимаш си една ламарина както е показал колегата и си я огъваш около филтъра слагаш 2 планки и хващаш някъде където е бил стария с видии или болчета
              Отностно филтъра който съм показал според мен ще е по-добър отколкото обикн. за колата все пак е КН

Comment

Да де то е ясно, че ако се копува ще е К&N, но не знам дали панелен или конусен е по- добре

Comment

ами избора е твой вече както си решиш незнам дали със тоя КН дето съм ти постнал ще имаш същия ефект като с конуса... аз съм с такъв филтър и без резонатор на кутията на филтъра и не е чак така както с конус има промяна във звука и във вървежа но не е кой знай какво

Comment

Working...
                  X